Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Milletvekili Havutça: Atatürk'e saldırılara karşı tavrınız ne olacak?”

CHP Milletvekili Havutça:  Atatürk

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 10 Kasım'da Atatürk'e yapılan saldırıları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 10 Kasım’da Atatürk’e yapılan saldırıları Meclis gündemine taşıdı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Havutça, “Atatürk’e karşı kindarlığını açık ve net, hiç kimseden çekinmeden ortaya koyabilen bu tür saldırılar halkımızda derin bir üzüntü, büyük bir tepki ve infial yaratmıştır” dedi.
Başbakan Davutoğlu’na, “Minnet ve şükranlarımızı sunduğumuz Büyük Önder Atatürk’e yönelik hakaretlerin affedilmesi asla mümkün değilken hükümetiniz bu tür saldırılara yönelik nasıl bir tavır alacak hangi çalışmaları yapacak” diye soran Havutça önergesinde şu görüş ve sorulara yer verdi: “Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı çirkin boyutlara ulaşmıştır. Bunun son örneklerini, ne yazık ki Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılında yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü anan, cumhuriyet değerlerine saygılı tüm yurttaşlarımızı derinden yaralamıştır. Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e karşı kindarlığını açık ve net, hiç kimseden çekinmeden ortaya koyabilen bu tür saldırılar halkımızda derin bir üzüntü, büyük bir tepki ve infial yaratmıştır.
1- Karaman İsmet İnönü İlkokulunda, bir hafta önceden hazırlanan 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı, okula gelen Maarif Müfettişi Nevzat Zengin tarafından neden ve hangi gerekçelerle engellenmiştir? Anma programının okul bahçesinde Atatürk büstü önünde toplu halde değil, sınıflarda yapılması talimatı neden verilmiştir? Törenin iptal edilmesine yol açan bu talimat kim ya da kimler tarafından verilmiştir? Talimatı verenler hakkında hangi hukuki işlem yapılmıştır?
2- Ankara Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir sınıfta saat 09.05’te öğrencilerin bir kısmı saygı duruşuna geçerken, bir kısmı tekbir getirmeye başlamıştır. Bu olayla ilgili soruşturma talimatınız oldu mu? Olay esnasında ders işleyen kimya öğretmeni, tekbir getiren öğrencilere müdahalede bulunmazken, saygı duruşunda bulunan öğrencilere yerlerine oturmalarını söylemesi ile ilgili inceleme veya soruşturma talimatınız oldu mu?
3- Bursa Davutkadı Eşref Evcil Ortaokulunun bahçesindeki Atatürk büstüne çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiş, altın rengindeki büst siyah sprey boyayla boyanmıştır. Öğretmenlerin durumu polise haber vermesi üzerine ekipler okulda incelemede bulunmuş ve büstün yerinden de sökülmeye çalışıldığı anlaşılmıştır. Bu konu ile ilgili olarak hangi talimatı verdiniz?
4- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakarete varan bu tür saldırıları kınayacak mısınız? Büyük Önder Atatürk’ün manevi şahsiyetine saldıranlar hakkında hukuki işlem başlatılması talimatı verecek misiniz?
5- Minnet ve şükranlarımızı sunduğumuz Büyük Önder Atatürk’e yönelik hakaretlerin affedilmesi asla mümkün değilken Hükümetiniz bu tür saldırılara yönelik nasıl bir tavır alacak hangi çalışmaları yapacak?”



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu